4 Mayıs 2011 Çarşamba

Diyarbakır (Amed) ve Sanat Sokağı

Harika bir "Diyarbakır" gezisi sonrasında yine bir postla buradayım. 17. Sosyoloji Öğrencileri Kongesi nedeniyle yolumuz Dicle Üniversitesi'ne düştü. İyi ki de düşmüş. Yoksa oraları gezip,görmek,yaşamak daha sonralara kalacaktı. Belirtmek gerekir ki önyargılarla gittik. Nedeni malumdur medyanın bize öcü gibi bahsettiği yerlerden biriydi. Ama otobüsten inildiği an itibariyle ön yargı resmen yıkılmıştı. Bu kadar gelişmiş bir şehir olamazdı. Şehrin ortasındaki askeriye ve şehirdeki 100 bin polisten bahsetmek istemiyorum. geçelim orayı efenim. Çoğu şehirdeki cafelerin olduğu sokak adı barlar sokağı iken bu şehirde "Sanat Sokağı" adındadır. Surların içindeki şehir ve dışındaki gecekondular tam bir puzzle gibi gözünüze batmayan niteliktedir. İnsanlarının sıcakkanlığından bahsetmeye gerek var mı? İnsanlık orada diyebiliyor insan. Gidin görün önyargınızı kırın demekten başka birşey gelmez elimden.. Kelimelerim arttıkça artıyor,diyecek sözüm çok var ama büyüsünü içimde kaçırmak asla istemiyorum. 
Sanat Sokağı'ndaki bir cafeden resimle devam :)

Rimmel 825 Sky High
-Amed resmi koymadım,pek ilginizi çekmeyebilir diye :) - 

18 yorum:

  1. tirnaklarin cok cok guzel, aman nazar degmesin cici =)

    YanıtlaSil
  2. Malesef kırılıyor kırıldıkça uzuyor ama :)
    Öperim teşekkür :)

    YanıtlaSil
  3. diyarbakır ve mardin harika sehirler daha cok farklı yapısı yansıtılıyor işte :SS tırnakların cok guzel yaaa boyu sekli cok yakısmıs

    YanıtlaSil
  4. Bayılıyorum fotoğrafa gösterdiğin özene ! oje ise çok güzel...

    YanıtlaSil
  5. Youknow: Kesinlikle haklısın canım oralarda her gün çatışma yok herkes birbirine taş atmıyor.
    Çok teşekkür ederim ama küçük küçük kenarlardan kırılıyor sinirlerim bozuluyor :)

    benimadımkırmızı: Teşekkür ederim canım,çok hoşuma gidiyor bu tarz fotoğraflar :) Bu arada sana mail atamadım ben,bps disc aldım sen aldın mı?

    YanıtlaSil
  6. wow çok güzel, çok yakışmış oje, görüşmek üzre :)

    YanıtlaSil
  7. ojeni çok beğendim fotoda hoş olmuş diyarbakır resimleri de koysaydın kuzum neden ilgimizi çekmesin

    YanıtlaSil
  8. Öykü: adam gibi bira :p
    Heybloom: Teşekkür ederim,görüşürüz :)
    Cemre: Sağol,Oje blogunda ne işi var gibisinden olabilirdi ama beğendiğim bir kaç tanesini oje resimleri altında birer ikişer koyarım canım :)

    YanıtlaSil
  9. Çok hoş bir fotoğraf olmuş (:

    YanıtlaSil
  10. Bu oje bendede var çok seviyorum rengini (:

    YanıtlaSil
  11. Bende çok seviyorum sürekli sürdüm Amedde :)

    YanıtlaSil
  12. cool colour and great picture :-D

    YanıtlaSil
  13. thank you nail crazy :) I liked the photo too. :)

    YanıtlaSil
  14. ojelere bayıldım!! ve bakmaya devam edecektim(edeceğim) ancak amed ve sosyoloji öğrencileri kongresini görünce özellikle okumak istedim.
    çok sevindim diyarbakırdan bu şekilde bahsetmene.
    ben de oradaydım. bizim grubun yarısından fazlası diyarbakırı (ya da direkt OHAL bölgesini diyeyim) bildiği için önyargımız yoktu. zaten tedirgin olanlar gelmedi ne yazıkki.
    insanıyla, doğasıyla, yemekleriyle çok güzel bir şehir. umarım bir daha yolun düşer ve bol bol diyarbakır fotoğrafları çekip paylaşırsın bizimle (:

    YanıtlaSil
  15. Çok teşekkür ederim öncelikle yorumun için. Amed'e gidipde dönmek çok zor hatta hala dönmedim diyebilirim. Oranın büyüsündeyiz hep beraber. Biri Diyarbakır dediği anda içim kıpır kıpır oluyor bütün konsantrem orada oluyor :) Ve artık Diyarbakır'lı şeylere ilgim oluyor orayı daha iyi anlamak için çaba sarfediyorum. Sende mi vardın kongrede? :)
    Elimde Diyarbakır fotoğrafları var ama sadece gezip görebildiğim kadarı. Çok gezemedim ben. Çünkü sunumum vardı,arkadaşlarımın sunumu vardı vakit pek kalmadı. Aslında iyi de oldu. Bir daha gezip gitmek için bir bahane oldu bu. Gezmeye değil uzun bir süreli kalmak için gitmek çok istiyorum. Bunda çok ciddiyim..

    YanıtlaSil
  16. gmail mesajın "zararlı" olduğunu sanıp görmeme engel olmuş. henüz fark ettim ve dolayısıyla ancak cevap yazabiliyorum. evet ordaydım. tamamen katılıyorum sana. insan, topluma dehşetle anlatılan bi şehir nasıl olur da her şeyiyle bu kadar mükemmel olur diye düşünmeden edemiyor. biz midyat ve hasankeyfe gitme fırsatı da bulduk ancak zaman çok sınırlı olduğu için gezilecek görülecek yerlerin yüzde on beşi falan sayılır herhalde bizim gittiğimiz yerler. madem aynı düşünceleri paylaşıyoruz, gidip, kalıp bol bol gezmeyi diliyorum ikimizin adına (:
    sevgiler..

    YanıtlaSil

Tutmayın beni yorum yapıcam *\_-_-_/*